• Uppdaterad: 9 Aug, 2017

Arena skolinformation

Arena Skolinformation utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till dig som lärare eller studie och yrkesvägledare på gymnasiet. På sajten kan du läsa mer om materialen, beställa dem kostnadsfritt (ingen fraktkostnad tillkommer) , få lektionsförslag och hitta länkar till andra webbsidor som tar upp arbetslivet. Passa gärna på att lämna feedback på materialen och ge tips på vad du vill att vi skriver mer om i framtiden.

Om oss

Sajten www.arbetslivskoll.se drivs genom verksamheten Arena Skolinformation, som är en del av Arenagruppen. Syftet med Arena Skolinformations verksamhet är att öka kunskaperna om hur arbetsmarknaden fungerar bland elever på gymnasiet.
Hittills har lärare, studie och yrkesvägledare och andra som kommer i kontakt med unga påväg ut i arbetslivet beställt över 850 000 exemplar av våra material sedan starten 2010.

Allt material är framtaget i samarbete med pedagoger och har tydliga kopplingar till kursplaner i flertalet ämnen enligt GY11, gymnasieskolans läroplan. Läs mer om materialen här

Läs mer om fackförbunden bakom projektet här

Allt tryckt material från Arena Skolinformation är Svanen och FSC märkta. Med en upplaga på över 100 000 tryckta exemplar per år väljer vi också att klimatkompensera för de material vi trycker genom projekt via tryckeriet.